top of page

FAQ

 • Min hest har ingen problemer med jernsko, hvorfor så skifte?"
  Tænk langsigtet, en stiv jernsko tillader ikke hoven at optage ujævnheder fra underlaget. Den stærkt nedsatte støddæmpning vil sammen med vibrationer over tid have sin hårde pris. Forebyggelse er som bekendt den bedste kur, jo tidligere du sætter ind, desto mindre risiko er der for at hesten udvikler haltheder, låsninger og en række andre lidelser. Set over tid vil fordelene være ganske betydelige for dig og din hest.
 • Hvor længe holder et par DynamixIHT?
  DynamixIHT holder lige så længe som normale jernsko og skal ligesom disse normalt skiftes hver 6-8 uge, alt efter brug og hvor hurtigt hoven vokser.
 • Kan min egen smed montere DynamixIHT?
  Ja - enhver dygtig smed kan montere DynamixIHT på din hest. Hvis smeden ikke har prøvet det før, er det vigtigt at han læser vejledningen som følger med skoene. Det er vores erfaring, at nogle smede er tilbageholdende med at bruge andet en jernsko. Dette kan skyldes at det tager lidt længere tid at montere skoene hvis man ikke har prøvet det før, samt det er oftest lettest at gøre det samme som man altid har gjort. Når smedene har prøvet det nogle gange, bliver de hurtigere og bedre til det og derved også mere positive. HUSK i den forbindelse at det er din hest og dig der bestemmer hvad sko hesten skal gå med !! Vi har også oplevet mange smede der er rigtig positive og synes det er spændende med den nye teknologi og sko. Der er naturligvis også forskel på kunststofsko, og der findes mange dårlige produkter derude også, men DynamixIHT er i en klasse for sig hvad angår kvalitet og funktion.
 • Hvad er ”heartbarens” funktion?
  Den pantenterede anatomiske korrekte heartbar er en af de funktioner som er speciel netop for DynamixIHT skoen. Den stimulerer dragterne/strålen og giver bedre blodcirkulation til benene og hovene. Gennem en bedre blodtilførsel øges yderligere restitution under skader. Samtidig modvirker heartbaren forsnævrede dragter.
 • Hvorfor har DynamixIHT sideoptog?
  DynamixIHT skoen er designet med såkaldte sideoptog. Disse er med til at styre skoen, og sikre at sidekræfterne optages jævnt. Dette er en vigtig funktion, således at sidekræfterne ikke skal optages af sømmene, hvilket giver et mindre tryk mod hovvæggen. Som forsko anvendes altid tå og begge sideoptog. Som bagsko anvendes ligeledes tå og begge sideoptog, med mindre hoven er meget smal. Hvis dette er tilfældet kan tåen fjernes, og begge sideoptog kan anvendes alene.
 • Er der justerbare sømkanaler?
  JA! Endnu en fantastisk egenskab hos DynamixIHT. En jernsko har en låst placering af sømkanaler, der kun kan blive ændret ved at ligge hele skoen om, og lave nye sømhuller. DynamixIHT er designet med justerbare sømkanaler så sømmet kan sættes perfekt. DynamixIHT er også semi-transparent, dvs. at den hvide linje på hoven kan anes gennem skoen, hvilket letter smedens arbejde og sømmene kan placeres optimalt. Når sømmene placeres er det vigtig at huske, at sømmene skal dykkes. Sømkanalerne på DynamixIHT er dybere end søm-hovedernes højde, så derfor er det vigtig, at sømmet dykkes 1mm.
 • Hvordan tilpasses DynamixIHT?
  I modsætning til jernskoen der tilpasses ved at de bukkes og bøjes, fjernes der på DynamixIHT det overskydende materiale. Dette kan gøres ved hjælp af en fil eller rondelsliber. Denne tilpasning betyder, at skoen altid er plan i alle sine akser og har samme tyndepunkt som hoven.
bottom of page