top of page

Josefin Blom Lugn 

Josefin Blom Lugn er en aktiv og professionel distancerytter fra Sverige. For hende er det vigtigt at have et så naturlig heste-hold som muligt. Hun fokuserer på det som er naturligt for hesten når det gælder hovbeslag, foder mm. 

"För mig har det alltid varit viktigt att ha en så naturlig hästhållning som möjligt. Jag fokuserar på det som är naturligt för hästen när det gäller hovbeslag, foder, utevistelse och liknande. Valet att sluta använda ”traditionella järnskor” gjorde jag för mer än 5 år sedan. Jag vill att hästens hovar ska kunna fungera som de gör naturligt, när hästen är barfota. ”Traditionella järnskor” är stumma och hämmar hovmekanismen, hoven kan inte expandera som den i naturliga fall ska göra och strålens funktion får oftast inte möjlighet att fungera. I stor utsträckning kan man jämföra dessa skor med träskor, medan Dynamix är mer som gymnastikskor. 

 

Jag upplever att mina hästar känner sig säkrare och är stabilare i ojämn terräng med Dynamix. Den lätta vikten på skon gör även att det blir enormt mycket lättare för dem att springa långt med skorna, jämfört med tunga järnskor. Hovarna växer fint och har fått bättre kvalitet, även strålen är mer levande och kan fylla sin naturliga funktion. 

 

Den frågan jag oftast får angående hovbeslagen jag använder är ”hur länge håller skorna?”. Jag brukar svara med en ny fråga; ”hur länge håller hästen?”. Med rätt hovbeslag får du en häst som med största sannolikhet kommer att hålla längre."

Anne Forsberg

Anne Forsberg er konkurrence rytter der har 100% fokus på at have en sund og glad hest. Hun ligger stor vægt på at lære hestene at være bløde, afslappet og yde uden at skulle behøve uanede mængder adrenalin og stres. I 2 år har Anne haft heste på DynamixIHT sko.

Jeg har arbejdet med mange skadede heste og opdagede hurtigt hvor stor en forskel DynamixIHT skoen gjorde for disse heste. For mig er det ganske naturligt at forhindre/mindste skader og slid med en kunststofs-sko der minder om hestens naturlige hov, og som på samme tid er fleksibel og derved ikke låser hestens bevægelse. Jeg har nu brugt DynamixIHT sko i 2 år og de har gjort underværker for mine heste, specielt for min gamle springhest Cariba. Jeg har også to 5års heste på DynamixIHT sko, Unicorn’s Champion (efter Chandler/Casall/Linaro) og Rami Rock (efter Rockland/Ramiro Z).

Cariba havde som ung brækket sit hovben og lavet en masse skader efterfølgende og på hende var det tydeligt at mærke at DynamixIHT skoen fungerede. Faktisk blev hun over 1 år med DynamixIHT sko så godt gående at mange af hende skavanker gik bort. Hun gik fra at være direkte halt med jernsko, til at blive komplet rengående efter bare én smedeperiode med DynamixIHT. På de unge og almindelig sunde heste oplever jeg tydeligt at alle heste der får DynamixIHT sko på, får langt bedre hovvækst og et meget blødere bevægelsesmønster. Jeg har i min tid nu set flere med spat og problemer i glideleddet blive rengående og glade heste igen på DynamixIHT sko.

Zenia Jørgensen

Zenia Jørgensen er 25 år og rider spring og military på sine to ponyer. Hun rider også internationale haflinger og fjordheste racemesterskaber. Zenia har en stor passion for at skabe de bedste rammer for sine heste og det er vigtigt at hestene både præsterer godt, men også at de holder længe som ride- og konkurrence heste.
Zenia har senest vundet Nordisk Mesterskab på sin 18 årige fjordhest i 2017, 2019 og i 2018 deltog hun i Europamesterskabet på sin haflinger og blev placeret i den bedste halvdel af feltet.

“Jeg har valgt at sko mine heste med DynamixIHT sko, da jeg helt tilbage i 2010 blev indledt i hvad jernsko gjorde mod hestens ben. Belastning, stød og vibrationer. At der skulle gå så mange år før jeg gik fra jern til kunststofs sko, er fordi jeg ikke før nu med DynamixIHT har oplevet et alternativ der var stærk nok til at feje jernskoen af vejen.

Overgangen fra jernsko til DynamixIHT er gået smertefrit. Jeg var meget nervøs for hvordan hestene ville reagere, og om de ville reagere overhovedet. Men jeg kan nu kun fortælle positivt om skoen! Hestene går rigtig godt på dem, specielt den ene af mine heste kan jeg mærke tydelig forskel i ridningen af!

Har man mod på at prøve noget nyt, så skal man ikke tøve med at prøve DynamixIHT."T!”

Vores fantastiske ambassadører 

Kunne du godt tænke dig at repræsentere DynamixIHT Denmark?
Så skriv endelig til os, og fortæl os hvorfor netop du og din hest er det perfekte makkerpar til at være brandambassadører. 

bottom of page